НАШИ ГОСТИ

колеги, артисти, приятели

В тази част на виртуална галерия "Людинел" представяме гостуващи ни приятели, колеги - хора с интереси в сферата на културата и духовността. Ако сте с творческа професия и желаете да бъдете гост в нашия сайт проверете условията за участие. Първият ни гост е един млад наш ученик. Той е математик и художник.

Любен Димитров

Биография
Той е роден в София. От 1995г. учи изобразително изкуство при Нели Ненова. Неговите интереси са в областите: чужди езици, математика, информатика, изобразително изкуство, фентъзи, Шекспир, древногръцка митология, метерология, екология, биология.

Представяме Ви един гениален български писател, класикът на българската литература,

Йордан Радичков

Биография
Той е роден на 24 октомври 1929 г. в с. Калиманци (Берковско). Работи като журналист и репортер във вестниците: "Народна младеж" и "Вечерни новини" през 50-те години. В литературата дебютира със сборник разкази ("Сърцето бие за хората") през 1959 г., а на сцената - със "Суматоха", пиеса, писана през 1966 година. Автор е на още шест пиеси, много новели и разкази. Неговите герои шестват по световните сцени. Произведенията на Радичков са превеждани на десетки езици от всички континенти. Няколко поколения читатели познават сборниците: "Свирепо настроение", "Неосветените дворове", "Вятърът на спокойствието", "Барутен буквар", "Спомени за коне", "Тенекиеното петле", "Верблюд", "Ноев ковчег" и други. По негови произведения са заснети филмите: "Привързаният балон", "Последно лято", "Горещо пладне". Той си отиде от нас в един от най-българските месеци според самия него - през януари, 2004 година.

Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Биография
Уникалният български дует - Елица Тодорова и Стоян Янкулов е сформиран през 2003г. Музикантите съчетават в своите парчета невероятната красота и богатство на българският фолклор с джаза, дръмендбейса, етномотивите и класиката. Те са изключителни изпълнители и импровизатори. От четири години гастролират в цял свят, представяйки своята оригинална авторска музика.

Пласидо Доминго

Биография
Влюбен е в работата си, любопитен е, никога не показва умора. Само за кратко в един момент беше угрижен заради рак на дебелото черво, но успя да го победи. Въпреки многото слухове, той продължава да е женен от 1962 г. за своята втора съпруга - бившето мексиканско сопрано Марта Орлеас. "Ако почивам, ще ръждясам", пише на сайта му в интернет. И никак не е случайно, че работи и днес, на 70-ия си рожден ден, когато испанското кралско семейство ще почете юбилейния му гала концерт в мадридския театър "Реал". Предлагаме ви да де насладите на изпълненията на неговите колеги и приятели на юбилейният концерт на великия тенор.
Начална страница
Повече за нас
Галерия
Български традиции
Дизайн
Приятели
За контакт с нас
Видео-стая
Карта на сайта
Начална  За нас  Галерия  Bg традиции  Дизайн  Приятели  За контакт  Видео-стая  Карта