ДИЗАЙН

На тази страница публикуваме работи на художници от ателие "Людинел" в областта на проектирането и дизайна. Тук ще намерите  сценографски проекти реализирани с различни театрални трупи. Също така ателието ни изработва проекти за печатна реклама (плакати, постери, дипляни, визитки, каталози, покани, билети, дипломи и др.), лого, пространствено оформление (изложби, клубове, детски кътове, офиси, механи, ресторанти и др.). Започнахме с проектирането на коледен базар на открито. През годините 1989 и 1995 изработвахме бижута от природни материали и неблагородни метали. Започнахме да проучваме народното творчетво в изработката на накити. В последствие открихме безценната съкровищница на народното изкуство, фолклор и традиции. Интересуваме се от художествените елементи, реквизитите, костюмите и ритуалните предмети. Най-детайлно сме проучвали първомартенската обредност. Българският амулет - мартеница е отдавна известен по света. От 1999г. правим ежегодно изложба - базар на мартеници. Това е нашият скромен принос за запазването и популяризирането на този обичай (повече - в линка "България-обичаи"). Нашето ателие подготвя и провежда съвместни и самостоятелни изложби. Ние сме живописци, но също така работим в области като: графика, рисуван текстил, стенопис, керамика, илюстрация, бижутерия (с неблагородни метали). Правим проучвания за интердисциплинарни проекти от различни сфери на изкуството и образованието. Преподаваме частни уроци по изобразително изкуство и театрални форми. Към всяко дете подхода ни е индивидуален и е съобразен с неговите интереси и желания. Стремим се към равнопоставеност между нас и децата, търсейки тяхното разбиране и приятелство. Идеята е да превърнем общуването на децата с изкуството в празник.

ludinelbg@gmail.com
Тандемът "Людинел" работи в областта на сценичния дизайн от 1993г. Сценографията на първата опера на открито в София - "Цар и дърводелец" - град Саардам е по наш проект. Като асистенти на сценографа Йорг Брехбюл /Германия/ работим по операта "Отвличане от сарая" на Моцарт - 1994г. С нея ДМТ "Ст. Македонски" бе на турне в Швейцария. Участвахме в уъркшопове, семинари и кратки театрални форми. Също така заедно с наши съученици и студенти от ВИАС и НХА работихме по интердисциплинарни проекти на нашата група "Платформа - С". През 2001г. правим сценографията за постановката на Сатиричния театър - София "Мотиви за кларинет" по пиеси на Станислав Стратиев. "Всичко за баща ми" е името на авторския спектакъл на Мери Шиекова,  възпитаничка на НБУ - департамент "Театър". Ние проектирахме и изпълнихме декора. Премиерата се състоя на 27 януари 2004г. Бяхме поканени за консултанти на спектакъла "Комедия на слугите" на Теди Москов , която участва на театралния фестивал в Авиньон - Франция. Ние приемаме поръчки за проектиране и по интернет. По творческите въпроси кореспондираме с режисьор-постановчика. Ако продукцията има продуцент /или директор/ договаряме условията за участие с него. Ние коректно запазваме конфиденциалността на информацията относно нашите договорености. Практикуваме така: при проявен интерес към нашата работа Ви изпращаме писмо с оферта. Ако се споразумеем, правим договаряне по електронен път и изискваме от Вас сценарий и допълнителни материали за проекта. Поддържаме постоянна интернет връзка с партньора /екипа/. Накрая е най-голямото удоволствие от добре свършената съвместна работа. Нашият електронен адрес ще намерите в линка "за контакти с нас".
Ателие "Людинел" има участия в изложби текстил през 1994 в галерия "Арта" /колективна/, 1996 обща изложба - дамски аксесуари/щапки, рисуван текстил, бижута организирана от известната модистка Ирина Сердарева. Ние правим ръчно - рисувани дрехи, шалове, пана, покривки, калъфки, бельо и др., както и рисунки върху коприна, памук и изкуствени материи. Работим също по поръчка на клиента и по негова идея. Рисуването върху Ваши материали се изчислява - труда/на dm2/ и се прибавят транспортните разходи. Стремежът ни е да поддържаме низки цени и качество без компромиси. Изпратете ни писмо с Вашето желание или поръчка и ние ще Ви отговорим като посочим цената и допълнителни данни, необходими за сделката. Молим пишете ни по-обстойно писмо и Ваш валиден e-mail. Нашият електронен адрес е в линка "за контакти с нас".
Рисуван текстил
Сценичен дизайн
В тази част ще Ви запознаем с работата си в областта на печатната реклама, изработката на мартеници, бижута и амулети. Също така ние изработваме лого, запазен шрифт, уеб дизайн, страниране, визитки, календари и др.
Друг дизайн
Искаш популярност и печалба?

Печели в Интернет с твоя уеб сайт. Той е твоята визитка. Развивай бизнес с динамиката на онлайн дейностите. Спести си време и средства.
Дизайнаът е съобразен с твоите идеи. Всяка страница и линк са съгласувани с теб. Ти определяш базата данни и специфичните програмни решения, които ще работят за твоята печалба. Предлагаме качество - без компромис, улесняващо твоята работа и увеличаващо нейната ефективност - на възможно най-ниска цена. Поръчката ти може да включва домейн, хостване и поддръжка на сайта. Използваме интерфейси, които правят поддръжката и актуализацията на твоя сайт бърза и лесна. Правим за теб маркетинг, чрез който получаваш оптимална позиция в интернет търсачките. Даваш ни качество, предоставяме ти пазари.
Помагаме ти да откриеш своята индентичност в интернеет-пространството.

Пиши на e-mail : ludinel@abv.bg
или ludinelbg@gmail.com


Начална  За нас  Галерия  Bg традиции  Дизайн  Приятели  За контакт  Видео-стая  Карта
Начална страница
Повече за нас
Галерия
Български традиции
Дизайн
Приятели
За контакт с нас
Видео-стая
Карта на сайта
Web дизайн